https://hoeveverweij.nl/

Geiten Wandelen

klik hier voor Geiten Yoga

Ga met de Geiten gezellig de bossen in

Uniek in de regio!

Vanaf nu kun je ook onder begeleiding met de geitjes de bossen in. Geiten zijn van nature heel erg sociaal, nieuwsgierig en speels. Dit maakt de wandeling extra speciaal en geen wandeling is ooit hetzelfde. De geiten lopen met je mee aan een riem en je zult al snel merken dat dit heel wat anders is dan je hond uitlaten.

Wat kun je verwachten?

Na een kopje koffie of thee krijg je uitleg over wat we gaan doen en waar je op moet letten. Daarna gaan we samen in de wei de geiten aan de riem doen om ze vervolgens mee te nemen naar de bossen. Na een korte wandeling over het fietspad, waar voldoende afleidingen voor de geitjes staan, lopen de het Oeyenbos in om een wandeling over smalle paadjes te maken. Halverwege komen we bij een grafheuvel waar de geitjes even mogen uitrusten en wat gras eten.

De wandeling duurt ongeveer een uur maar hangt natuurlijk erg af van de geiten. Soms zijn ze zo afgeleid door al dat lekkere eten onderweg dat het ietsje langer kan duren en op andere dagen maken ze er een competitie van om zo snel mogelijk thuis te komen. Door de korte wandeling is dit uitstekend geschikt voor iedereen. Omdat de geiten best sterk en eigenwijs zijn moet er per geit altijd iemand van boven de 15 bij zijn. Je kunt uiteraard tegen bijbetaling ook alleen met een geit lopen als je dat liever doet.

Er is 1 ding waar geiten een hekel aan hebben: regen. Ze staan dan het liefst zo snel mogelijk weer in de stal. Vandaar dat we je email adres en telefoonnummer vragen want het kan zomaar zijn dat we een wandeling uit moeten stellen naar een ander tijdstip of een andere dag. We bespreken dan natuurlijk altijd met jullie wat het beste voor je uitkomt.

Meer informatie kun je onderaan deze pagina vinden

Reserveer nu je Geiten wandeling voor slechts €24 p.p.


Voor privé wandelingen (vanaf 6 personen) neem contact op met peter@hoeveverweij.nl

Veelgestelde vragen

Wat voor kleding moet ik dragen?

Geiten zijn onvoorspelbaar wat veel extra plezier met zich meebrengt, maar het kan daardoor ook rommelig worden. We raden je aan kleding aan te doen waarvan je het niet erg vindt als ze vies worden. Geiten hebben kleine en soms scherpe hoefjes dus een lange broek en shirt mijn lange mouwen zijn zeker een aanrader. Trek ook stevige wandelschoenen aan, we gaan de bossen in en daar zijn de paden niet altijd verhard.

Vanaf welke leeftijd kunnen we meedoen?

Kinderen tot 3 jaar mogen gratis (extra) mee. We raden wel aan je kind in een draagzak/rugzak mee te nemen omdat de bospaadjes niet altijd geschikt zijn voor buggy’s. Tussen de 3 en 15 jaar moet een kind een begeleider boven de 15 bij zich hebben. We kunnen nooit een geit met 2 kinderen laten lopen omdat dit gevaarlijk kan zijn voor zowel de kinderen als de geit.

Is de wandeling geschikt voor minder validen?

Omdat we de bossen ingaan, en een uur onderweg zijn, is de wandeling niet geschikt voor minder validen. Mocht u interesse hebben in een wandeling voor minder validen, neem dan contact met ons op zodat we kunnen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Mogen we eten meenemen voor de geiten?

Hoewel geiten alles eten wat los en vast zit, weten ze niet altijd wat goed is voor ze. De geiten op onze boerderij krijgen een gebalanceerd dieet wat we liever niet verstoren. Tijdens de wandeling krijg je van ons speciale koekjes mee die in hun dieet passen. Als je eten voor jezelf mee wilt nemen mag dit natuurlijk maar je mag dit niet aan de geiten geven.

Hoe laat moet ik er zijn?

We raden aan dat je 15 minuten voor aanvang van de sessie aanwezig bent. Je kunt dan genieten van een kopje koffie of thee en de instructeurs leren kennen. Je mag natuurlijk altijd een waterfles meenemen voor tijdens de sessie maar het kan zo maar zijn dat een geit ermee aan de haal gaat.

Wat gebeurd er bij slecht weer?

Niets is zo veranderlijk als het weer dus we bekijken tot net voor de wandeling of we kunnen gaan. Mocht het weer er 24 uur vooraf zo slecht uitzien dan nemen we uiteraard eerder contact op. Mocht je twijfelen dan kun je altijd even bellen met ons.

Waar kan ik parkeren?

We hebben parkeergelegenheid tegenover de ingang van ons erf. Type het adres “Oeyenbos 2a, Knegsel” in en je ziet ons parkeerbord tegenover de ingang van het parkeerterrein staan.

Kan ik mijn reservering veranderen?

Ja, via social deal kun je je reservering veranderen. Als je direct met ons boekt kun je even bellen of een whatsapp bericht sturen.

Heb je nog steeds vragen, neem contact met ons op